Notice: Undefined index: movie_images in /var/www/vhosts/izleyiciler.com/httpdocs/app/controller/film.php on line 31

Notice: Undefined index: movie_videos in /var/www/vhosts/izleyiciler.com/httpdocs/app/controller/film.php on line 32

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/izleyiciler.com/httpdocs/app/controller/film.php on line 39

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/izleyiciler.com/httpdocs/app/controller/film.php on line 40

Notice: Undefined index: movie_poster in /var/www/vhosts/izleyiciler.com/httpdocs/app/controller/film.php on line 42
Parazit (2019) — İzleyiciler

92

Parazit

(기생충)

2 saat 12 dakika

Güney Kore

30 Mayıs 2019

Film, birbirinden yapı olarak tamamen farklı iki aileyi konu ediniyor. Ki-taek ve ailesi komple işsizdir ve varoşlarda yaşamaktadırlar. Ki-taek’in oğlu Ki-woo, bir arkadaşının referansı ile çok zengin, bir o kadar da saf olan Park ailesinin kızına İngilizce için özel ders vermeye başlar. Ancak bu onlara yeterli gelmez ve maaile Park ailesinin evdeki çalışanlarının adım adım kuyusunu kazarak çeşitli üçkağıtçılıklarla kapağı Park ailesine atmayı başarırlar. Ancak fazla açgözlülükleri ve beleşçilikleri günün birinde başlarına bela olacaktır.

Yönetmen:

Senaryo:

Oyuncular:

Yorum yazmak için giriş yapın

YORUMLAR

Hakan Boz

@kutgan

1.seviye üye

95

Yılların film konusu, sınıf ayrımı. Ama bu film öyle olay örgüleri ve sahnelerle bunu anlatıyor ki, farkını burada ortaya koyuyor.

Hangi sınıf parazit diye soru sordurtup, hepsi birbirinin paraziti diye cevap veriyor ki bence doğru.

Filmin en tepe noktası diyebileceğimiz parti sekansını çok beğendim. Çok iyi bir kapanış, sonrasında sahneler mevcut olsa da. Su baskını bölümünü de unutmamak lazım tabi.



Parasite'in bu kadar meşhur olmasını sebebi de sanat akımı ile ana akım arasında köprü olabilmesi. Sanat akımına göre diri ve akışkan, ana akıma göre kafa yordurtan, etkili mesajlar veren sanatsal bir film. Yani hem gişe hem de sanat filmi kendileri.

4 yıl önce

Fatih Bozkurt

@Fatihatt

2.seviye üye

90

Filmin ana vurucu temasının çok iyi işlendiği kanaatindeyim. Olaylar kılçıksız akıcılıkta giderken yapılan gerilimle filme boyut atlatıldığını düşünüyorum. Ayrıca filmin sonunun bir tık trajik ve saçma olduğunu çok rahat söyleyebilirim. Spoiler vermeden şöyle söyleyebilirim: Filmin geneli akıcı ve eğlenceli ve sonuna geldiğimizde verilmek istenen mesajı partili sahneye koymaları da hoş fakat ölümler, kavgalar ve vurucu sahne suratlarını slowmo ile vermek bir tık daha anlaşılır kılacaktı. Filmi bitirip “aa bir saniye” diyip o sahneyi hatırlamaya ve kimin kime saldırdığını ne gerekçeyle yaptığını sorgulamaya başlıyorsunuz. Çok zengin olup döneceğim fikrini kimse ciddiye almamıştır umarım :)

4 yıl önce

Haftanın En Popülerlerİ

SON DERECELENDİRMELER

Hata veya görüşlerini bildir!