Notice: Undefined index: movie_images in /var/www/vhosts/izleyiciler.com/httpdocs/app/controller/film.php on line 31

Notice: Undefined index: movie_videos in /var/www/vhosts/izleyiciler.com/httpdocs/app/controller/film.php on line 32

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/izleyiciler.com/httpdocs/app/controller/film.php on line 39

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/izleyiciler.com/httpdocs/app/controller/film.php on line 40

Notice: Undefined index: movie_poster in /var/www/vhosts/izleyiciler.com/httpdocs/app/controller/film.php on line 42
Bir Zamanlar Anadolu'da (2011) — İzleyiciler

88

Bir Zamanlar Anadolu'da

(Bir Zamanlar Anadolu'da)

2 saat 37 dakika

Bosna-Hersek, Türkiye

23 Eylül 2011

Gece bitmek bilmez. Anadolu’nun bozkırında saatlerdir süren bir cinayet soruşturması herkesi yormuştur. Savcı, komiser, jandarma ve doktordan oluşan bir ekip, Kenan’la Ramazan’ın gömdüğü cesedi aramaktadır. Kenan, Yaşar’ı gömerken sarhoş olduğunu, yalnızca top gibi bir ağacı ve bir çeşmeyi hatırladığını söylemiştir. Ceset ya o tepenin ardındadır, ya bu tepenin… Engebeli, yılankavi yolların sırtında iş uzadıkça uzar. Araba farlarının titrek ışığında kuru otlar savrulur, gölgeler büyür, karanlık adım adım koyulaşır. Arap Ali, doktora yaklaşıp “Çoluk çocuk sahibi olunca anlatacak bir hikâyen olur. Fena mı?” der. “Bir zamanlar Anadolu’da, dersin, ücra bir yerde görev yaparken işte başımdan böyle böyle olaylar geçti dersin. Anlatırsın yani masal gibi.”

Yönetmen:

Senaryo:

Oyuncular:

Yorum yazmak için giriş yapın

YORUMLAR

Hakan Boz

@kutgan

1.seviye üye

88

Nuri Bilgi Ceylan'ın en tepe filmi olarak kalacak mı bilinmez ama -bence öyle kalacak- yurtdışında genellikle ilk 100 listelerinde. Gönüllerin Altın Palmiye sahibi.

Bayağı yerli duran ve yurtdışında büyük bir etki almayacağını düşündüğüm bu film, tam tersi bir şekilde sükse oluşturdu. Oryantalizm'e bağlıyorum ama pek de emin değilim.

Klasik şekilde, sanki gizli kamera koymuş da çekmiş yorumlarının en çok alındığı Ceylan filmi. Özellikle 'muhtarla akşam yemeği' sahnesinde. Katılıyorum kesinlikle.

Kısaca yönetmenlerin ustalık yapımları olur ya, Ceylan'ın ki de bu.

4 yıl önce

Haftanın En Popülerlerİ

SON DERECELENDİRMELER

Hata veya görüşlerini bildir!